Promenad runt Ändsjön

-

Det är bevisligen bra att vi rekommenderades till hemester i år, då jag har fått chansen att upptäcka en hel del nya ställen runt om i Jämtland. Jag har skrivit några Utflyktsinlägg som ni gärna får läsa. Här kommer en liten utflykt som faktiskt ligger här på Frösön, nämligen 2,7 km promenad runt Ändsjön. Eller jag tog det faktiskt som en lugn löprunda, för att få ihop den dagens RunStreak, men det är ju valfritt.

Det finns flera olika parkeringar runt sjön, men jag valde att ställa bilen längs Vallaleden, mitt emot infarten till Valla. En eftermiddag med regn i luften, men dagens runstreak ska ju göras ändå.

Runstreak 84 runt Ändsjön

I ärlighetens namn så har jag aldrig gått en promenad runt Ändsjön, fastän den ligger på Frösön och jag har känt till den i de drygt 20 år som jag bott i Östersund. Ibland är det närbelägna svårast att ta sig till, helt enkelt för att det ligger så nära.

Pilgrimsleden Ändsjön

Desto roligare att jag blev positivt överraskad. En promenad runt Ändsjön är en fin och ganska lagom lång sträcka. Det är lätt att gå och väldigt naturskön stig. Ofta spångar men annars vältrampade stigar. Det är också en del av Pilgrimsleden som sträcker sig mellan Sundsvall och Trondheim.

Längs rundan finns några informationsskyltar uppsatta, så en kan stanna och läsa på och lära sig lite mera på sin promenad.

Promenad runt Ändsjön

Efter ungefär halva sträckan finns en kort avstickare till ett fågeltorn. Väl värt de extra meterna och att klättra upp i tornet. Utsikt är alltid härligt, och här finns även informationstext om vilka fåglar det är en kan få syn på.

Längs sista biten så sprang jag också förbi betesmarker för kor. Tanken är att öppna upp markerna igen för att främja både artrikedomen bland växter, men även för insekter och fåglar.

Promenad runt Ändsjön
Promenad runt Ändsjön

En väldigt trevlig promenadrunda, som jag garanterat kommer att göra igen.

Hitta hit: Ändsjön på Frösön

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera