Pastarullar med zucchini och paprika

-

Ni som har följt mig ett tag kanske minns att jag gjorde Delizie alla romagnola (Roms läckerheter) och även Delizie vegetariane alla romagnola (Roms vegetariska läckerheter). Nu kände jag att det var länge sedan och lagom till ett par vänners besök, så gjorde jag en stor uppsättning pastarullar med zucchini och paprika. En ny typ av Delizie vegetariane alla romagnola alltså.

Pastarullar går nog att fantisera ihop i ungefär lika många varianter som köttfärssås, så var inte rädda för att experimentera. Jag gissar att det mesta blir gott med pasta, tomatsås och en god bechamelsås på toppen.

Den här laddningen var för både min familj och gäster, så därför gjorde jag en stor form, men dessa pastarullar är å andra sidan väldigt goda som rester också.

Pastarullar med zucchini och paprika

2 paket lasagneplattor á 8 plattor
Philadelphiaost, denna gång Lök&Örter
1 zucchini
5-6 färska champinjoner
1 paprika
Valfri hyvelost, jag hade hushållsost
Tomatsås, denna gång färdig på burk
Ostsås (en bechamelsås där jag blandade i både riven hushållsost, riven västerbottensost och resterna från Philadelphia-paketet)

Börja med pastarullarna, lägg ut en platta och bre den med Philadelphiaost. Fortsätt med hyvlad zucchini över nästan hela och sen skivade färska champinjoner och paprika i botten. Lägg på en skiva ost och rulla sedan ihop rullen. Limma ihop rullen genom att ha Philadelphiaost på toppen och att rullen får vila på skarven, så sitter den ihop bra.

Pastarullar med zucchini och paprika
Pastarullar med zucchini och paprika
Pastarullar med zucchini och paprika

Gör alla rullarna och låt dem vila på en tallrik under plast så de inte torkar till. När alla rullar är klara, så tar du fram en ugnsform. Smöra botten och skär varje rulle i tre bitar. Ställ upp dem på högkant och tätt intill varandra. Resterande zucchini och paprika hackade jag upp och la på sidan.

Pastarullar med zucchini och paprika
Pastarullar med zucchini och paprika

Sätt igång ugnen på 200 grader. Häll ut tomatsåsen lite slarvigt över rullarna och koka sedan din bechamelsås. Då jag lagade en stor form kokade jag med 50 g smör som grund. När såsen är lagom tjock, dra kastrullen åt sidan och fyll på med riven ost. Låt smälta och häll sedan ostsåsen över hela formen. Sätt in i ugnen ca 20-30 min (beroende på ugn och storlek på formen).

Pastarullar med zucchini och paprika

Servera dina pastarullar med zucchini och paprika tillsammans med en god sallad och njut av en god middag.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera