Gröna aktier i min portfölj

-

Att jag försöker tjäna en peng på aktier känner ni kanske till? Jag skrev ett inlägg i början på året, där jag gav mina fem bästa aktietips. Aktier som jag tycker är speciellt intressanta just nu, är aktier som jobbar med miljöförbättring i någon form. Här kommer mina gröna aktier i min portfölj just nu. Skulle ni vara intresserade av att göra samma typer av investeringar, följ gärna min länk till Avanza här.

Gröna aktier i min portfölj

Eolus Vind AB är ett svenskt bolag som jobbar med vindkraftverk och är vindkraftsprojektör. Det betyder att de bygger och levererar nyckelfärdiga vindkraftparker åt sina kunder. De har även drift och underhåll av egna vindkraftverk. Hittills har de etablerat 615 vindkraftverk.

Då jag gillar vindkraftverk och dess positiva miljöinsats så äger jag även aktier i SliteVind AB.

Gröna aktier i min portfölj
Vindkraftparken Gabrielsberget med 40 vindkraftverk som går att se från Lögdeå –
min uppväxtby som ligger mitt emellan Umeå och Örnsköldsvik

Minesto AB är en annan typ av kraftverk, men de utnyttjar vågkraften under havsytan istället. En väldigt spännande produkt och de håller just nu på att driftsätta i Vestmannasundet Färöarna. Deras produkt heter Deep Green och är hittills den enda produkt som kostnadseffektivt lyckas utvinna energi ur långsamma tidvattenströmmar. Läs mera om själva tekniken här.

Gröna aktier i min portfölj

En annan miljövänlig aktie som jag tror på är Colabitoil Sweden AB som jobbar med biodiesel, även kallat HVO100. Jag önskar att vår egen Volvo, som körs på diesel, hade kunnat köras på ren HVO100, men enligt Volvo själva så är vår motor av fel årsmodell. HVO100 minskar bilens koldioxidutsläpp med upp till 90% och det känns som helt rätt väg att gå. I dagens fossila diesel, så kan det finnas upp till 49% uppblandning av HVO100, så vi är på rätt väg redan där.

Vi kan också prata om miljö, då vi pratar om återvinning. En aktie som jag köpt ganska nyligen, är norska Tomra AB. De jobbar med återvinning och är idag världsledande inom returhantering. Mer än 82000 installationer i mer än 60 länder. Jag tänker att hela jorden måste bli bättre på att återvinna våra sopor istället för att bara kasta, och då känns det rätt att investera i Tomra.

När vi ändå pratar om sopor, så köpte jag lite på chans två amerikanska aktier i slutet på maj, när Avanza körde courtagefritt på amerikanska aktier. Waste Connections och Waste Management. De ligger väldigt stilla och det händer inte speciellt mycket. Men återigen, jag tänker att vi måste bli bättre på att ta hand om våra egna sopor, så att investera i avfallshantering känns ändå som rätt väg att gå.

Vad gillade du mina gröna aktier i min portfölj? Äger du själv några miljöaktier som du tror på? Kommentera gärna, så kanske jag följer med på ditt spår.

Detta inlägg innehåller annonslänk.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera