Lasagnens dag 2020

-

Nu var det länge sedan vi hade en temadag här i bloggen, så jag kollade kalendern och såg att det är lasagnens dag 2020 idag. Lasagne som kan vara så många olika varianter och lasagne som alltid är så gott! En annan fördel med lasagne är att det alltid blir mycket mat, så det räcker oftast ett par dagar.

Jag har gjort några olika sorters lasagne genom åren men vill ändå börja med den klassiska lasagnen. Med köttfärs och i flera lager.

Klassisk lasagne

En annan typ av lasagne och köttfärs, är att laga en lasagne av tacoresterna. Av din tacoköttfärs och av de grönsaker som funkar att värma upp, tex tomater och majs. Gör helt enkelt en tacolasagne och barnen kommer helt plötsligt att älska att äta rester.

Lasagne med tacoköttfärs

Och nu när kantarellerna börjar poppa upp i våra instagramflöden, gör en lite mera skogig lasagne, med kantarellsmak. Också otroligt gott och visar även på hur enkelt det är att variera. Min kantarellasagne har inga kantareller i sig, men det beror bara på att jag inte lyckats hitta några. Har ni kantareller så det räcker, blanda in kantareller i köttfärssåsen.

Att använda kyckling i sin lasagne är ett annat tips för att variera sin lasagne och göra den väldigt god, jag har provat laga både kycklinglasagne med mozzarella och kycklinglasagne med pesto. Båda väldigt goda!

Kycklinglasagne med pesto

Att sedan göra lasagnen vegetarisk är en underskattad variant. Jag försöker leva mer och mer klimatsmart och att äta mer och mer vegetarisk kost är rätt väg. Klimatavtrycket är mycket mindre och vi får i oss det vi behöver ändå. Jag har gjort några olika vegetariska lasagner och alla är riktigt kalasgoda!

Först ut kommer min lasagne med halloumi och röda linser. Den höll inte riktigt formen utan flöt ut lite på tallriken, men den var väldigt god!

Lasagne med smakrik ost är ett annat knep och jag har även gjort en lasagne med chèvre. Jag älskar verkligen chèvre och skulle kunna äta det betydligt oftare än jag gör.

Linslasagne med zucchini är en väldigt billig form med lasagne men som (såklart) också är väldigt god. Inspirationen hittade jag hos Hanna som driver bloggen portionen under tian, så alla hennes recept är billiga. Billigast är alltid att utgå från säsongsvaror (såsom zucchini just nu) och även göra av med mat som redan finns hemma. Experimentera mera!

Linslasagne med zucchini

Till sist måste jag också få pusha för mina pastarullar som jag gjorde häromdagen. Ingen klassisk lasagneform på maträtten, men minst lika god! Pastarullar med zucchini och paprika fick många mm-anden runt bordet och jag äter med glädje resterna ett par dagar senare.

Pastarullar med zucchini och paprika
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera