Lasagne med kantarellsmak

-

Lasagne är en sådan bra rätt att köra på veckan och fylla ut med. Delar man upp det och lagar köttfärssåsen ena kvällen, så slänger man snabbt ihop en ostsås och monterar lasagnen dag 2. Det blir mycket mat, så det räcker till flera middagar alternativt många matlådor. Men ibland vill man kanske variera sig lite? Jag smaksatte min lasagne med kantarellsmak, för att få lite variation och det gick hem hos samtliga i familjen:

Köttfärssås:
500 g köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Krossade tomater
Köttbuljong eller fond
salt och peppar

Börja med att hacka lök och vitlök och stek det på lägre värme. Peta löken ut mot sidorna på stekpannan, höj värmen och lägg ner köttfärsen. Låt den steka och blanda allt till en köttfärsblandning. När köttfärsen nästan är stekt, så ta i en förpackning krossade tomater och buljong/fond. Sänk värmen och låt köttfärssåsen stå och puttra. Ju längre desto bättre. Smaksätt med salt och peppar.

Ostsås:
25 g smör
½ dl vetemjöl
Mjölk
Bonjour mjukost med smak kantarell
Salt och peppar

Börja med att smälta smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjölet så det löses upp helt och späd med lite mjölk ofta. Vispa hela tiden så det inte bränner fast i botten. Ta kastrullen av plattan och vispa ner kantarellosten. Smaksätt med salt och peppar.

Lasagnen:
Lasagneplattor
Riven ost

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsfast form och börja med att hälla i 1/3 ostsås i botten. Lägg på torra lasagneplattor och varva dessa med köttfärssås. Avsluta med lasagneplattor och resten av ostsåsen högst upp, toppa allt med mera riven ost. In i ugnen ca 20-30 min, tills ytan är gräddad. Ta ut din lasagne och servera med en god sallad på sidan.

Lasagne med kantarellsmak

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar