Saftiga halloumibiffar med zucchini

-

Har ni inte provat halloumibiffar så måste ni göra det. De är enkla och de är väldigt goda. När jag blandade ihop smeten första gången så var jag tveksam hur de skulle kunna hålla ihop och bli biffar, men det funkar tack vare ägg och ströbröd. Här kommer mitt senaste test då jag gjorde saftiga halloumibiffar med zucchini. Jag har tidigare gjort andra halloumibiffar med bl a morot i och alla varianter är väldigt goda. Testa er fram vilken ni gillar mest.

1 förpackning halloumi
250 gram zucchini
1/2 tsk salt
2 ekologiska ägg
1 dl ströbröd
½ msk liquid smoke
smör till stekning

Ris till servering
Creme Fraiche
Sweet Chili-sås

Riv ner halloumiosten och zucchini i en bunke. Fyll på med ströbröd, ägg och kryddor och blanda runt. Låt bunken stå i åtminstone fem minuter, så ströbrödet hinner svälla och på så sätt binda ihop smeten. Nu kan du sätta igång en riskastrull.

Ta fram stekpannan och häll i lite smör. Ta två matskedar och börja med en rågad matsked. Forma till en boll, som du lägger ner i stekpannan och plattar till så de bli biffar. Jag fick ihop 9 biffar, så det räckte till oss fyra som skulle äta.

Servera biffarna med ris, creme fraiche och sweet chili-sås. Gärna några grönsaker också (vilket inte jag hade den här gången).

Saftiga halloumibiffar med zucchini

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar