En lite lyxigare hemmapizza gjorde jag häromdagen då jag gjorde laxpizza med Skärvångens Blå-Ädel. Ingen blandning jag provat tidigare, men det mesta blir ju bra med bra råvaror, så jag vågade chansa.
Ganska ofta när jag gör hemmagjord pizza, så jag köpt en färdig botten på affären. Egentligen är det allra godast med hemmagjord pizzadeg, men det kräver också att en har tänkt på pizza ett tag i förväg, så degen hinner jäsa.
1 paket färdig pizzadeg
Creme fraiche som bottenkräm (istället för tomatsås)
Riven ost, denna gång hushållsost
Oreganokrydda
1/2 zucchini
1/2 grön paprika
4-5 färska champinjoner
Skärvångens Blå-Ädel (eller annan god ädelost)
Till servering:
Creme fraiche
Rökt lax i skivor
En god sallad
Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut pizzadegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut creme fraiche direkt på degen (vi tycker att det är godare än tomatsås) och fortsätt med riven ost och oregano.
Skiva zucchini och lägg ut här och där, fortsätt med grön paprika i småbitar och champinjoner i smala skivor. Bred ut i ett jämnt lager. Toppa till slut med Skärvångens Blå-Ädel och smula över. Sätt in i ugnen ca 15-20 min, tills ytan är gräddad. Ta ut och skär pizzan i portionsbitar.
Vid servering, ställ fram creme fraiche, rökt lax och en god sallad, så har du middagen klar! Då laxen serveras kall på sidan, så väljer en själv hur mycket lax en vill ta på sin pizzabit.