Champagnetilltugg med chips och löjrom

-

Vi avslutar väl månaden som sig bör, med lite pompa och ståt? Det kanske är någon som ska göra sista helgen innan det är dags för jobbet igen? I helgen hade vi besök av goda vänner och på lördagen ville de bjuda oss på en förrätt. Eller en varsin tallrik gott snacks till bubblet på balkongen. De fick tillgång till köket och kom sedan ut med champagnetilltugg med chips och löjrom.

Det kan låta enkelt, men många gånger är det enkla allra godast! Vi var fyra stycken som smaskade i oss våra tallrikar och skålade i bubbel. Denna gång hade vi inte champagne, utan en alldeles utmärkt ersättare. Vi har festat loss på Crémant de Bourgogne. Ett gott bubbel som tillverkas precis som champagne, men då det inte kommer från området Champagne, så får det inte kallas Champagne.

Chips, gärna lite mera rustika chips såsom Lantchips
Gräddfil
1 röd lök
Löjrom, denna gång amerikansk löjrom
Rädisor

Champagnetilltugg med chips och löjrom

Lägg upp en liten hög chips i botten på en tallrik. Finhacka rödlöken och även finskiva rädisorna. Hit kan du förbereda, men chipsen blir ganska fort mjuka av gräddfilen, så det går inte att förbereda själva uppläggningen.

Då det är dags att servera så är det bara att klicka ut lite gräddfil här och där, rödlök här och där samt små klickar löjrom. Strössla skivade rädisor på toppen och ställ fram.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Att säga ja till en utmaning

RunStreak 300 är genomfört

Tonkatsu med havreris

Smakbox Mersmak

Tunnbrödsrulle som fredagsmys

Populära kategorier

Föregående artikelLaxpizza med Skärvångens Blå-Ädel
Nästa artikelJuli 2020

Kommentera