Champagnetilltugg med chips och löjrom

-

Vi avslutar väl månaden som sig bör, med lite pompa och ståt? Det kanske är någon som ska göra sista helgen innan det är dags för jobbet igen? I helgen hade vi besök av goda vänner och på lördagen ville de bjuda oss på en förrätt. Eller en varsin tallrik gott snacks till bubblet på balkongen. De fick tillgång till köket och kom sedan ut med champagnetilltugg med chips och löjrom.

Det kan låta enkelt, men många gånger är det enkla allra godast! Vi var fyra stycken som smaskade i oss våra tallrikar och skålade i bubbel. Denna gång hade vi inte champagne, utan en alldeles utmärkt ersättare. Vi har festat loss på Crémant de Bourgogne. Ett gott bubbel som tillverkas precis som champagne, men då det inte kommer från området Champagne, så får det inte kallas Champagne.

Chips, gärna lite mera rustika chips såsom Lantchips
Gräddfil
1 röd lök
Löjrom, denna gång amerikansk löjrom
Rädisor

Champagnetilltugg med chips och löjrom

Lägg upp en liten hög chips i botten på en tallrik. Finhacka rödlöken och även finskiva rädisorna. Hit kan du förbereda, men chipsen blir ganska fort mjuka av gräddfilen, så det går inte att förbereda själva uppläggningen.

Då det är dags att servera så är det bara att klicka ut lite gräddfil här och där, rödlök här och där samt små klickar löjrom. Strössla skivade rädisor på toppen och ställ fram.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar