Juli 2020

-

Juli 2020 har nått sitt slut och vi ser fram emot en skön augusti. Jag såg några rubriker om att värmen ska återkomma efter en kall juli, men det återstår väl att se. Det är åtminstone dags för mig månatliga titt i backspegeln och se vad som hände förra månaden i bloggen.

Första platsen togs med råge av en sommardrink. Min Amalfi Spritz med Limoncello och Prosecco vann den här månaden, så jag tänker att ni ändå har softat på er semester och njutit av ledig tid en aning.

Amalfi Spritz

Andra inlägg som toppat under juli månad är mest mina utflyktstips runt Jämtland, som fått många visningar. Det har mest blivit vattenfall, men jag har försökt hitta de lite mindre vattenfallen som inte alla känner till (inte jag heller, innan jag sökte upp dem). Jag har bloggat om både Storbofallet, Sångbäcksfallet och Fettjeåfallet. Alla enkla att komma till och vackra att tittta på!

Maria Fettjeåfallet
En bild från Fettjeåfallet, fastän här ser vi bara halva fallet.

Andra inlägg som jag publicerat i juli 2020 men vill pusha en andra gång för, är dessa godingar:

En ny typ av pastastubbar, eller pastarullar med zucchini och paprika som de heter. De fick flera tummar upp nu under semestern, när vi hade gäster hemma. Ett annat namn för dem är Delizie vegetariane alla Romagnola som kan översättas till Roms vegetariska läckerheter.

Pastarullar med zucchini och paprika

En annan vegetarisk upptäckt jag gjorde, var denna grillade spetskål med vitlökssmör. Oväntat gott och allt gick åt (som smör i solsken)

Grillad spetskål med vitlökssmör

Även pizzan jag publicerade häromdagen, med lax och Skärvångens goda ost Blå-Ädel var ännu godare än jag trodde från början.

Laxpizza med Skärvångens Blå-Ädel

Det blir uppenbart för mig att jag lagar mer och mer vegetarisk mat, men det känns så rätt i tiden plus att jag mår bra av maten. Vegetarisk mat är många gånger lättare, och det är sällan jag får paltkoma nu för tiden (ni vet vad paltkoma är va? När en känner sig så tung i magen, så en får svårt att fokusera på något vettigt någon timme efter maten).

Några söta saker som jag gjort och som är så goda, så de förtjänar en andra chans. Kladdkakemuffins med After Eight är en perfekt kaka att ha redo i frysen, då de nästan smakar bäst halvfrysta. Alternativt med lite grädde och någon jordgubbe på sidan.

Kladdkakemuffins med After Eight

Sen ett par sommarbakverk, då blåbären har mognat och vi kan njuta av dem i massor. Först ut en blåbärskladdkaka med vit choklad som smakar magiskt gott tillsammans med lite vispad grädde eller vaniljglass.

Blåbärskladdkaka

Och ett bakverk som nästan är som en liten bakelse i sig, är mina vaniljrutor med blåbär. En mördegsbotten och topp, men en krämig blåbärsfyllning mitt i. Yummie!

Vaniljrutor med blåbär
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Kommentera