SMW Bageri i Ytterhogdal

-

När vi åkte söderut i torsdags, så passade vi på att besöka SMW Bageri i Ytterhogdal. SMW som står för Sara & Mikael Wallin och som faktiskt är gamla kollegor och vänner till mig. Jag har vetat om deras bageri under en längre tid, men inte passerat Ytterhogdal förrän nu, en regnig torsdag i slutet av juli.

SMW Bageri
SMW Bageri

Vi hade lite tur, då de bara hade öppet torsdag och fredag den vecka vi passerade. Vi knackade på deras dörr och jag fick en titt bakom kulisserna inne i bageriet. Där stod Sara och bakade tunnbröd för fulla muggar. Jag har bakat tunnbröd några gånger, men sådär snabb är jag inte.

SMW Bageri
SMW Bageri
SMW Bageri

Då vi satt i bilen för en semestertripp, så blev det inget bröd den här gången, men väl två par väldigt goda nybakta bullar att festa på till kaffet i bilen. Vi handlade även med oss en burk av förra årets honung. De har inte hunnit slunga årets upplaga ännu, så därför fick jag en av få burkar från förra året.

Jag är mån om att underhålla både små matproducenter i min närhet, men även att underhålla Jämtlands insekter. Därför väljer jag lokalproducerat så långt jag kan (och är även ägare till fyra st bihotell ute i trädgården).

Vill ni komma i kontakt med SMW Bageri och Honung, så har ni telefonnr här nedan. Jag kan intyga att både Sara och Mikael är väldigt trevliga och att deras produkter kommer att infria alla era smakönskemål.

SMW Bageri
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelJuli 2020
Nästa artikelVegetarisk Pasta Carbonara

Kommentera