Utflykt till Storbofallet

-

Det har varit vattenfallens säsong här i Jämtland, och vänner har skickat bilder på både det ena vattenfallet efter det andra. Alla är otroligt läckra och fina, jag älskar naturen och jag älskar vatten. Men ett vattenfall visas väldigt sällan och vi valde att göra en utflykt till Storbofallet nära Mattmar i Åre kommun.

Jag visste inte om vattenfallet utan fick tips via en instagrampost och det kändes som en rolig och enkel utflykt. Jag vill gärna uppleva även de små guldkornen, inte bara de guldkorn som de flesta känner till.

Utflykt till Storbofallet
En stilla sommarbild i juni månad, klockan är ungefär 22
Midsommarblomster
Vackra midsommarblomster

Jag packade in mig, Daniel, Saga och hennes kompis Moya i bilen efter middagen och vi gav oss iväg. Till Mattmar där vi svängde av och vidare mot både Ocke och nästan till Ytterocke. En liten parkering och vi hoppade ur. Vi tog den korta stigen ner till fallet och fick se det 16 m höga vattenfallet. Den största vårfloden har nog varit men det var fortfarande ett vackert vattenfall.

Utflykt till Storbofallet

Vi satte oss en kort stund vid en bänk med ett bord och fikade mums-mums och en festis var, sen gick tjejerna tillbaka till bilen och skyddade sig mot skogens alla mygg. För mygg – det fanns det gott om.

Myggattack

Jag och Daniel strosade vidare en stund och gick ner mot botten. En strid ström som banade sin väg genom naturen och mellan bergsväggarna.

Utflykt till Storbofallet
Vattenfallet är uppe till höger i bild
Utflykt till Storbofallet
När jag vänder mig åt andra hållet rinner vattnet lugnt iväg

Efter en stund var vi dock också mätta på antalet mygg som surrade runt oss och gick tillbaka mot bilen i solnedgången.

Utflykt till Storbofallet

Tillbaka mot Östersund tog vi vägen över Ytterocke och mot Mårdsund. Sen tillbaka mot Trångsviken och väg 321 för att sedan fortsätta på E14 hem. Längs vägarna så var det en alldeles för pigg grävling som tyvärr kröp upp alldeles framför bilen och jag hann inte bromsa. Vi stannade iaf och såg till att den verkligen var död och sen tog vi en spade och la den i diket. En tråkig del av en annars fin kväll.

Hitta hit Storbofallet

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelGeneral Tsos Tofu
Nästa artikelSparrispaj med chèvre

2 KOMMENTARER

Kommentera