Sparrispaj med chèvre

-

Ni känner väl till min förkärlek till paj vid det här laget? Och även till att ha hela middagen i en form mitt på bordet? Jag tycker att det är så gott och så smidigt med en paj, så jag skulle kunna äta det varje dag. Häromdagen gjorde jag en sparrispaj med chèvre, vilket som vanligt var väldigt gott.

Förutom att det är gott, så passar jag oftast på att lägga ner någon grönsak som har sett sina bästa dagar, så pajen även blir svinnsmart.

100 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl (går också att ta 2 dl vetemjöl)

1 röd lök
0,5 zucchini
1 bunt sparris
ca 2 cm chèvre
3 ägg
1 dl grädde
salt och peppar
Ev ytterligare riven ost att strö ut på toppen

Börja med pajdegen. Ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli mjukt. Sätt ugnen på 200 grader. Häll ner mjöl i samma bunke som smöret och blanda till en deg. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajdegen i 10 min.

Hacka rödlöken och sprid ut i det förgräddade pajskalet. Fortsätt med zucchini, dela i mindre tärningar och sprid ut i pajskalet. Fortsätt med sparris, här är det enklare ifall du delar sparrisen i två delar. Lägg ut sparris som ett stjärnmönster och mosa sedan chèvre över.

Vispa samman ägg och grädde tillsammans med salt och peppar och häll över sparrispajen. Toppa ev med ytterligare riven ost på toppen. Sätt in i ugnen och grädda ca 20-30 min tills äggsmeten stannat.

Ta ut och ät din sparrispaj med chèvre tillsammans med ytterligare sallad och gärna en klick creme fraiche.

Sparrispaj med chèvre
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelUtflykt till Storbofallet
Nästa artikelJuni 2020

Kommentera