Juni 2020

-

Det har blivit juli månad och det är också dags för en tillbakablick till juni 2020. Vad var bra och vad var mindre bra? Vad vill vi göra om och vad kan vi faktiskt undvika att uppleva i framtiden?

Jag har skrivit det förut men jag skriver det igen, det är nyttigt att sätta sig en gång i månaden och titta i backspegeln. För att lära sig av både sina fina upplevelser men också dra lärdom av de sämre. Här gör jag främst en tillbakablick gällande bloggen. Vilket inlägg gick bäst och vilka inlägg tycker jag ska få en andra chans?

Bästa inlägget under juni 2020 var en drink, en Rabarberdrink med gin och bubbel

Rabarberdrink med gin och bubbel

Rabarber finns även med på en hedrande andraplats, där jag bakat Rabarbersnittar. Söta och väldigt goda kakor, kombinationen rabarber och kardemumma är otroligt goda:

Några andra inlägg under juni 2020 som jag vill pusha lite mera för, är bland annat min Gummröra. Gubbröra fast vegansk – riktigt god och den jag kommer att göra framöver.

Gummröra till midsommar

När vi ändå är inne på veganska rätter, så måste jag också få tipsa om min General Tsos Tofu – så gott med en stor skål mat som en ställer mitt på bordet så alla gäster kan ta ifrån.

General Tsos Tofu

Sommarmat är helt rätt de här dagarna. När sommaren har kommit och många har hunnit gå på semester. När grillarna går varma och utemiddagarna känns som rätt beslut. Då passar det fin-fint med mina marinerade lövbiffspett, som bara behöver några få minuter på grillen. Så passa på att tillaga även annat på grillen, när ni ändå tänt upp den.

Marinerade lövbiffspett till grillen

En annan sommarrätt med fisk istället, är min sommarlax med rabarbersalsa. En rätt sur salsa, men som möter upp väldigt bra i kombination med laxen. Fräscht och gott!

Sommarlax med rabarbersalsa

Något sött vill vi väl också ha? Jag gjorde en Creme Brulee med citron och lavendel till midsommardessert och alla runt bordet skrapade skålarna och var noga med att få i sig allt. Bästa betyget!

Creme Brulee med citron och lavendel

Eller en god kaka att ha redo till alla fikaträffar vi ska ha i sommar? En kaka som går utmärkt att ha redo i frysen och så hinner den tina medan kaffet kokar. Kladdkakesnittar med After Eight skojar vi inte bort så lätt.

Kladdkakesnittar med After Eight
Återigen kan vi kolla in Sagas snygga handgjorda keramikfat

Nu är jag klar för den här gången och det är dags att titta framåt istället. Med en sommarjuli, med semester och lediga dagar, med goda avslappnade middagar i hemmaträdgården eller på annan besöksort och med roliga utflykter.

Hoppas att jag inspirerar er till några goda rätter och kan göra livet lite enklare – kommentera gärna ifall ni provar något – antingen här eller om ni repostar mina inlägg på instagram. Om vi inte hörs av, så önskar jag Er en underbar sommar (och tanken är att jag fortsätter posta inlägg varje dag)!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera