Jag hittade en så spännande drink häromdagen så jag tänkte att det får blir veckans fredags- och midsommardrink. En rabarberdrink med gin och bubbel som jag hittat inne hos ElleMatoVin. Vi hade både rabarber, gin och prosecco hemma, så jag gjorde slag i saken.
En svalkande och fräsch drink som jag mycket väl kan tänka mig att göra fler gånger i sommar.
10 minuter + nedkylning
3-4 drinkar
Rabarberlag
200 g rabarber, skurna i mindre bitar
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1/2 vaniljstång
ev några droppar röd hushållsfärg (för utseendets skull)
1 citron, juice
Drinken
stort glas
is
6-7 cl rabarberlag
3 cl gin
bubbel, t.ex. cava eller cremant
Garnering
citron eller lime
rabarber
jordgubbar
Börja med att koka rabarbersockerlagen. Det går mycket bra att göra dagen innan eller på förmiddagen samma dag, så den hinner svalna.
Koka upp rabarber, vatten, socker och vaniljfrön i en kastrull och låt sjuda i ca 5-10 minuter. Sila i en ren bunke och tillsätt citronjuice. Låt svalna i kylen.
Förbered ett stort glas med is. Häll i rabarberlag, gin och toppa med bubbel. Garnera med citron- eller limeskivor, rabarber och jordgubbar.