Midsommarafton är nu över, men det är mycket av midsommarhelgen kvar. Jag tycker att en kan fortsätta njuta av långhelgen och unna sig att äta goda maträtter hela ledigheten. Jag lagade några smårätter på midsommar som går att njuta av resten av helgen och även senare i sommar.

Här en enkel tomatsallad med mozzarellaost och basilika. Gör den gärna en stund innan och låt stå framme, så ostens smaker hinner komma fram. Strö lite svartpeppar över och även några stänk god olivolja så är du hemma sen.

En god böncréme att ha som smårätt till en bit bröd eller som röra till grillat, fungerar vilket som.

Jag valde också att göra en romtårta fast till formen av en limpa. Så gott att ha några kex och bara skopa upp som tilltugg till välkomstdrinken.


Färskpotatis är väl en klassiker också. Här med lite smält smör och dill. Så gott att äta bara som de är!

Gravad lax med hemmagjord hovmästarsås (eller gravlaxsås). Tillsammans med en eller två burkar sill på bordet. Så gott och så mycket midsommar för mig!



Till efterrätt så blev det färska svenska jordgubbar och glass från SM-vinnaren Bräcke glassbar. Såå gott med enkla råvaror men av bra kvalitet!


