Jordgubbsrester från midsommar?

-

Till midsommar hör jordgubbar. Punkt och end of discussion. Men vad ska en göra av de ev jordgubbsrester som blir över från midsommar? Ofta har en köpt lite för mycket jordgubbar och de har väldigt kort hållbarhet, men istället för att låta dem bli dåliga och kasta dem?

Först vill jag tipsa om instagram-kontot Tips & Trix som tipsade om att ”konservera” dina färska jordgubbarna en aning. Genom att direkt från affären lägga dem i en blandning av 10 delar vatten, 1 del vinäger. Denna vinägerblandning gör att ev mögelsporer försvinner. Och du kan vara lugn, jordgubbarna tar inte smak av vinägern.

Jordgubbsrester

Mitt andra tips är att servera jordgubbarna på midsommar och sen göra något annat av dem. De må vara otroligt goda, men åtminstone jag vill inte ha hur många som helst.

Ett tips är att baka min jordgubbskladdkaka. Så mycket sommar i en kaka är svårt att slå. Har ni inte provat, så måste ni göra det nästa gång ni har jordgubbar över – eller så köper ni bara för att baka denna kaka?

Ber om ursäkt för lite mörk bild

Ett annat alternativ är att sno ihop min jordgubbssallad med kyckling, räkor, bacon och ädelost. Så mycket gott i samma sallad och där jordgubbarna står för det söta och fräscha.

Jordgubbssallad med kyckling

Ett ytterligare väldigt gott tips, är att göra en jordgubbssmörgås. Med avokado, brieost och jordgubbar. Glöm inte att toppa hela skapelsen med svartpeppar. Smakerna gifter sig verkligen.

Jordgubbssmörgås

Mitt sista tips är att koka ihop jordgubbarna till en hemmagjord jordgubbssylt. En jordgubbssylt att använda senare i sommar. Till pannkakor, till morgonfilen eller till vad ni är sugna på. Gott gott!

Jordgubbsrester
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera