Jordgubbssallad med kyckling, bacon och ädelost

-

Jag erkänner, jag tänker på mat väldigt ofta. Inte för att jag är hungrig, utan för att jag vill producera material till den här bloggen, samtidigt som jag ska föda mig själv och min familj. Det gör att jag hellre skrollar recept än att läsa skvaller på tidningssidorna. Ett sådant skroll, som jag fastnade för, var när jag hittade jordgubbssallad med kyckling inne hos Ica. Sen ändrade jag en aning till min egen variant.

Det är så härligt nu när det har blivit varmare utomhus, då blir jag så sugen att äta sallad. Fastän jag tycker att det är väldigt gott, så äter jag det väldigt sällan på vintern. Men jag skulle kunna leva på sallad på sommaren – så gott! Och så enkelt att göra olika. Så här blev min sallad den här gången och mitt tips till helgmiddagen:

500 g kycklingfiléer
Olivolja
Torkad timjan
Salt & Peppar

150 g skivad bacon
1 l färska jordgubbar
100 g ädelost
Räkor
150 g blandsallad
Valnötter
Balsamico-creme

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingen runt om i oljan tills den får fin färg. Krydda med timjan, flingsalt och peppar och lägg i en ugnsform. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter tills kycklingen är klar (alternativt så steker du i en gjutjärnspanna och ställer in pannan som den är i ugnen). Låt svalna och skär i skivor.

Jordgubbssallad med kyckling

Förbered resten. Dela bacon i smala skivor och stek dem i en stekpanna. Lägg gärna av på ett hushållspapper, så onödigt fett droppar av. Skölj, ansa och kvarta jordgubbarna. Låt rinna av på hushållspapper. Rensa räkorna.

Ta fram ett snyggt fat, och lägg ut rejält med blandad sallad i botten. Lägg på kycklingskivor och toppa med jordgubbar, bacon, räkor, smulad ädelost och nötter. Avsluta med att ringla balsamicocreme på toppen. Servera din snygga sommarsallad!

Jordgubbssallad med kyckling
Jordgubbssallad med kyckling
Jordgubbssallad med kyckling
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar