Sotnosens korvcafé i norra Kristianstad

-

Samarbete med Kristianstads kommun

När jag var till Kristianstad första halvan av maj, så besökte vi bland annat Sotnosens korvcafé som ligger i norra Kristianstads kommun, närmare bestämt på Karstad gård i Österslöv. Där hittar vi ett krypin och två stycken korvmadammer. Två gastronomitjejer som ville ta tillvara den gamla tidens mathantverk men i ny tappning. Den ena gillar korv mer än någon annan, så hon övertalade den andra att öppna Sotnosens korvcafé.

Sotnosens korvcafé
Vackra rapsfält så långt ögat når
Sotnosens korvcafé
Sotnosens korvcafé
Sotnosens korvcafé
Sotnosens korvcafé

Sotnosens korvcafé är mer än bara korv. De siktar på mathantverk med närproducerat, så det finns olika sorters korv, köttbullar, ostar, ägg, olika senaper mm mm Det finns även vegetariskt alternativ om du mot förmodan inte äter korv. Och om du tror att det räcker med det så har de ett efterrättsbord som också heter duga. Kolla in deras hemsida, så kan du läsa lite mera.

Sotnosens korvcafé
Sotnosens korvcafé
Sotnosens korvcafé

Den dag vi var där, så serverades prinskorv, vildsvinskorv och en tredje korv med bland annat paprika. Hemmagjorda och jättegoda alla tre.

Men inte nog med det, utan vaktelägg, hemmagjort potatismos (med lite skal i), en smaksatt keso-röra, en omelett med grönkål, en bönröra, egen ketchup, egen majonäs och egna senaper. Deras wasabisenap var kanske det godaste på hela bordet? Tillsammans med deras korv såklart.

Sotnosens korvcafé
Vackra vaktelägg
Sotnosens korvcafé
Sotnosens korvcafé
Sotnosens korvcafé
Jag drack någon lokal god cider, som jag tyvärr glömt namnet på. Men Charlis är ett lokalt bryggeri som fick många ovationer från de som drack öl. Värt att lägga på minnet om du gillar öl alltså.
Sotnosens korvcafé
Ifall du inte äter kött, så finns det alterantiv. Här en friterad halloumi vackert serverad ur en ren blomkruka (papper emellan som ni ser)

Efter att ha tagit om både en och två gånger, så trodde jag att magen var full. Men ett besök vid gottebordet övertygade mig om att det ändå fanns lite plats kvar. Bland annat våfflor på en pinne serverades med grädde och sylt.

Sotnosens korvcafé

Sotnosens korvcafé

Bakom hela Sotnosen står dessa två damer, eller korvmadammer som de kallar sig själva. Veronica Börjesson och Maria Bub, två hårt arbetande sköna tjejer som vill göra bra mat rolig igen. En hel del bus i deras vardag, samtidigt som de lagar otroligt god mat.

Sotnosens korvcafé

Nytt för i år är att de också öppnar en filial inne i Kristianstad och Tivoliparken – öppnar 4:e juni.

Om ni är nyfikna på Skåne, så kolla in mina andra sevärdheter i Skåne som jag har skrivit om.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar