Spring en mil, vinn en bil 2019

-

Jag var tveksam länge, att springa loppet Spring en mil, vinn en bil 2019. Men det är en bra genomkörare, och då jag springer 10 km ganska oberörd, så kunde jag räkna det som ett riktigt bra träningstillfälle.

Sagt och gjort, jag anmälde mig på måndagen och inser när jag har betalat in anmälningsavgiften att det ska bli 7 grader och regn. Jippie! Jag hade väl kunna kolla väderrapporten innan? Nåja, det är ganska skönt att springa om det duggar lite, så jag tvekade aldrig att köra trots regnvarning.

Jag tog en 10 km-runda på måndagkvällen men hade inte riktigt något tryck i benen så jag jag sprang inte så fort som jag ville. Bara att ladda inför torsdagen och se till att ha bra energi i benen.

Torsdagen kom och jag hade fått sällskap av Daniel och Robert, som också ville testa formen. Vi bytte om och tog sedan en snabb promenad upp till Bilbolaget i Östersund, där starten skulle gå. Hämta nummerlapp och dricka lite vatten. Packa påsen med överdragskläder och gå ut för uppvärmning.

Spring en mil, vinn en bil 2019
Inne i bilhallen där jag hämtat nummerlappen och packade överdragskläderna

Daniel hade erbjudit sig att springa med mig för att hålla uppe tempot, men jag tänkte att jag kunde hålla det själv när det också är tävling. Alla springer nog alltid snabbare när det är tävling och extra bra att det alltid finns någon att jaga. Helst om en har tävlingshorn som växer ut bara någon nämner tävling.

Uppvärmning och sen närmade sig start. Jag valde en plats i ledet och startskottet gick! De snabbaste löparna stack iväg och jag rörde mig fram emot startlinjen och startade också min egen klocka.

Startskottet går snart

Spring en mil, vinn en bil 2019
Precis innan start

Loppet startar vid Bilbolaget på Lillänge industriområde och loppet fortsätter mot Lillsjön. Förbi Lillsjön och vidare mot Odensala och ner mot sportfältet. Där var första vätskekontrollen som jag valde att hoppa över. Vidare ner mot kolonilotterna och ner till grusvägen längst nere vid Storsjön. Då har jag sprungit ungefär 4,5 km och nu börjar raksträckan in till målet i Badhusparken.

En bit längs grusvägen, så började jag också springa förbi de som hade valt att promenera loppet istället. Det är alltid peppande att få springa om, även om det är gångare. Jag tycker att jag hade en bra känsla i kroppen hela vägen. Jag sprang snabbt, men inte så snabbt att jag tog slut, utan jag lyckades hålla ett väldigt jämnt tempo under alla km.

Målgången på Spring en mil, vinn en bil 2019

Spring en mil, vinn en bil 2019
Pigga steg några meter innan mål

Jag korsade mållinjen trött men ändå väldigt nöjd! Jag lyckades hålla mitt tempo hela vägen och korsade mållinjen på 58 minuter (58,0 enligt min egen klocka, 58,8 enligt loppets klocka). Helt klart nöjd med mitt lopp!

Vi smet iväg till en närliggande dusch och kunde byta om till torra kläder, så skönt! Sen återvände vi till Badhusparken och fanns på plats när det var dags för prisutdelning och se vem som skulle vinna bilen.

Spring en mil, vinn en bil 2019
Några minuter efter målgång, och jag har fått ett par bananbitar och vatten

Först prisutdelning till platserna 1-2-3 både bland damer och herrar. Respekt att se och höra hur snabba de är, och att det faktiskt går att springa så fort.

Sen togs 10 slumpvisa löpare upp på scenen (deras nr-lappar drogs uppe på scen) och de fick välja varsin liten papperspåse. I varje papperspåse ligger en bilnyckel och nu fick de börja gå fram, en efter en. Gå fram, ta fram sin nyckel och prova trycka på knappen. En av nycklarna går till bilen och då rätt nyckel kommer fram, så går det också att låsa upp bilen. Spännande att stå uppe på scenen, jag var tyvärr inte en av dem.

En lycklig vinnare stod till slut på scenen och jublade. Så roligt att se känslor, och att hon verkligen blev glad åt sin stora vinst.

Spring en mil, vinn en bil 2019
Den åtråvärda bilen som fick en lycklig vinnare
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar