Paprikabåtar med tacofärs

-

Jag vet inte om ni tar paus från fredagstacos nu när det är sommar? Jag gjorde en omgång förra veckan och fick (som vanligt) tacofärs över. Den här gången valde jag då att göra paprikabåtar med tacofärs av resterna. En enkel men lite snygg rätt att ställa fram på bordet dagen efter.

Det blev en släng-ihop-middag utan några direkta mått, så därför har jag bara spaltat upp vad jag använt. Så skönt när en kan göra av med rester och göra en ny spännande maträtt.

Överbliven tacofärs
Philadelphiaost
Paprika
Mozzarella
Tacokrydda
Ev peppar

Sätt ugnen på 200 grader och smöra en form. Blanda tacofärs och philadelphiaost så det blir en röra. Lägg ner röran i två paprikahalvor som får fungera som båtar.

Paprikabåtar med tacofärs

Skiva en mozzarellaost, och lägg en skiva på varje paprikabåt. Krydda ev med mera tacokrydda och peppar på toppen och sätt in i ugnen.

Paprikabåtar med tacofärs

Grädda tills mozzarellaosten smält och blivit lite gratinerad, ca 15-20 min.

Paprikabåtar med tacofärs

Ät dina paprikabåtar med tacofärs tillsammans med en god sallad och gärna någon vitlökssås eller liknande. Några nachochips på sidan är också gott.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar