Club Sandwich med bacon, avokado och brie

-

Min bror Erik hittade ett recept på Ica som han tyckte var gott och som han tipsade vidare om. Jag tyckte att det lät väldigt gott men gjorde om det till en Club Sandwich med bacon, avokado och brie istället. Det är något extra med en macka i flera lager, tycker jag. Även om de är svårare att äta.

Jag iddes inte heller tända grillen enligt Ica’s recept, utan har gjort en lite enklare tillagning av det hela. Här nedan hittar du mitt recept för två personer:

1 tomat
1/2 rödlök

1 avokado
1 pkt bacon
6 skivor vitt surdegsbröd
200 g brieost
Färsk spenat

Topping

Balsamicosirap
Srirachamajo (eller annan majonäs, gärna med lite chili i)

Skiva tomaterna och löken, lägg åt sidan. Skiva brödet och ställ fram både brieost och färsk spenat. Dela avokadon på mitten, gröp ut halvorna och skär varje halva i skivor.

Dela baconpaketet i två delar och stek baconskiva för baconskiva, lägg åt sidan. Torka ut pannan och stek brödet på båda sidor, gärna i lite smör.

Nu är det dags för montering:

Lägg en skiva bröd på tallriken och lägg på färsk spenat. Fortsätt med brieost-skivor, ett par baconskivor och toppa lagret med skivad avokado. Då är första lagret klart.

Club Sandwich med bacon
Lager på lager-macka

Lägg på en ny skiva smörstekt bröd och fortsätt likadant. Spenat, Brieost, bacon och avokado. Toppa med en sista skiva bröd och lägg sedan skivad tomat och rödlök på toppen. Sätt gärna en träpinne i, så mackan håller ihop.

Ringla både balsamicovinäger och srirachamajo över hela skapelsen och servera din Club Sandwich med bacon, avokado och brie. Så gott!

Club Sandwich med bacon
Club Sandwich med bacon

En annan Club Sandwich som jag gjort, är min Club Sandwich med kyckling. Jag gillar hela idén att äta en riktigt god macka på höjden. Helst på sommaren, då det känns som en fräsch macka.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar