Jag vet att ni är flera som söker tips inför midsommar 2019. Självaste midsommarafton vill en ska vara perfekt med både vackert väder och god mat. Jag har sällan fester, men jag lagar mat i princip varje dag, så jag har ett stort arkiv.
Sill och potatis är väl en oslagen favorit på midsommarbordet? Serverad tillsammans med ett kokt ägg, gräddfil och gräslök? Det är så enkelt att köpa sin favoritsmak på närmaste affär, eller köpa ett par olika smaker och få ett gott sillbord (en ful bild på en god förrätt, men faktiskt den enda jag har på en silltallrik). Gillar en inte sill, så är rökt eller gravad lax ett utmärkt alternativ! Även Västerbottensostpaj är en klassiker som en inte kan äta för många gånger.

Men sen då? Många grillar på midsommar men jag kan faktiskt uppskatta ett buffébord istället. Mera sill, mera färskpotatis, mera paj och även potatissallad. Kanske gärna en köttbit, men det finns så många alternativ nu för tiden.
Sallader är underskattat
Sallader är otroligt gott när sommaren är här, och jag gillar alla möjliga sorter. Jag har bland annat gjort en krämig pastasallad med kyckling:

Eller en asiatisk glasnudelsallad med lax. En fräsch rätt med mycket smak!

Eller kanske en jordgubbssallad med både kyckling, bacon, räkor och ädelost. Så gott med alla typer av sallad!

Någon efterrätt kan vara härligt och istället för den omständliga jordgubbstårtan (som iof är fantastiskt god) så kan en bjuda på något som står förberett i kylen. Jag tänker tex på min Hallontiramisu som bara behöver toppas innan servering:

Vad jag vill säga med det här, är att midsommar inte har några regler när det kommer till mat. Ät vad ni är sugna på och strunta i vad alla andra äter. Huvudsaken att ni har en bra stund och att alla ni känner mår bra!
Njut av sommarvärmen och att ni har några lediga dagar! Stanna ute så länge ni vill och ljuset som aldrig vill ta slut (i Norrland iaf). Så härligt!