Hittade fläskkotletter till bra pris på affären och köpte med mig hem. Tänkte att det kunde bli en god lillördags- eller fredagsmiddag. Fläskkotletter har en förmåga att bli torra när en steker den i stekpannan så jag sökte efter tips på fläskkotletter i ugn. Hittade ett lovande recept inne hos Jennys Matblogg som jag blev inspirerad av. Inte riktigt samma recept utan mitt eget ihopkok blev det till slut.
För 5-6 portioner:
5- 6 fläskkotletter
smör
salt & peppar
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche Champinjon-Kantarell (Norrmejerier)
1-2 tsk tabasco Sweet & Spicy
1/2 – 1 tsk sriracha
2 små finhackade vitlöksklyftor
2 tsk kinesisk soja
Serveras med potatisgratäng, kokt potatis eller annat ni gillar
Gelé
Sallad i någon form
Ställ ugnen på 175 grader, hetta upp en stekpanna och bryn kotletterna så att de får vacker färg. Krydda med lite salt & peppar, och lägg över i en smord ugnsform.
Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll ovanpå kotletterna. Sätt in formen och tillaga dina fläskkotletter i ugn ca 20-30 min.
Samtidigt satte jag in en annan form med färdig potatisgratäng. Det är smidigt och Saga gillar den potatisgratängen väldigt mycket. Den behöver också 20-30 min i ugnen, så de blir klara samtidigt.
Under tiden hinner du göra en sallad och duka i lugn och ro och servera allt tillsammans med en klick vinbärsgelé.
Den här maten fick riktigt bra betyg, nämligen Saga som helt självmant sa att det var gott! Och det, det är bra betyg.