Fläskkotletter i ugn

-

Hittade fläskkotletter till bra pris på affären och köpte med mig hem. Tänkte att det kunde bli en god lillördags- eller fredagsmiddag. Fläskkotletter har en förmåga att bli torra när en steker den i stekpannan så jag sökte efter tips på fläskkotletter i ugn. Hittade ett lovande recept inne hos Jennys Matblogg som jag blev inspirerad av. Inte riktigt samma recept utan mitt eget ihopkok blev det till slut.

För 5-6 portioner:
5- 6 fläskkotletter
smör
salt & peppar

2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche Champinjon-Kantarell (Norrmejerier)
1-2 tsk tabasco Sweet & Spicy
1/2 – 1 tsk sriracha
2 små finhackade vitlöksklyftor
2 tsk kinesisk soja

Serveras med potatisgratäng, kokt potatis eller annat ni gillar
Gelé
Sallad i någon form

Ställ ugnen på 175 grader, hetta upp en stekpanna och bryn kotletterna så att de får vacker färg. Krydda med lite salt & peppar, och lägg över i en smord ugnsform.

Fläskkotletter i ugn

Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll ovanpå kotletterna. Sätt in formen och tillaga dina fläskkotletter i ugn ca 20-30 min.

Fläskkotletter i ugn
Fläskkotletter i ugn

Samtidigt satte jag in en annan form med färdig potatisgratäng. Det är smidigt och Saga gillar den potatisgratängen väldigt mycket. Den behöver också 20-30 min i ugnen, så de blir klara samtidigt.

Under tiden hinner du göra en sallad och duka i lugn och ro och servera allt tillsammans med en klick vinbärsgelé.

Fläskkotletter i ugn

Den här maten fick riktigt bra betyg, nämligen Saga som helt självmant sa att det var gott! Och det, det är bra betyg.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelVaniljrutor med rabarber
Nästa artikelInför midsommar 2019

Kommentera