En lätt och väldigt fräsch rätt passar väl bra nu när värmen återvänt? Jag gissar att många har långhelg då det är lite klämdag idag och då passar det perfekt med ett avslappnad salladsfat. Lax med asiatisk glasnudelsallad var precis så gott som det låter! Jag hittade receptet inne hos MatSåklart och gjorde nästan likadant. Jag hade inte allt hemma, så jag tog det jag hade.
Asiatisk nudelsallad
Ca 6 portioner
200 g glasnudlar
1 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
Salt
1 lime
1 msk färsk ingefära, riven
Sriracha
2 finhackade vitlöksklyftor
1 paprika
En näve hackad koriander
125 g fryst mango
1 avokado
Sesamfrön
Lax att servera till
Citron eller lime
Salt & Peppar
Ev en romsås att servera på sidan
Börja med laxen. Sätt ugnen på 150 grader och lägg din laxbit eller laxfiléer i en ugnsfast form. Pressa över lite citron eller lime samt salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 25-30 min.
Koka glasnudlarna enligt förpackningens anvisningar, skölj och låt rinna av ordentligt (när de är kokta så är de lätta att klippa i mindre bitar, så blir de lättare att äta).
Lägg nudlarna i en stor skål och blanda med rapsolja, sesamolja och lite salt. Tillsätt lime, ingefära, sriracha, vitlök, paprika och koriander. Tärna mango och avokado och tillsätt, toppa med sesamfrön och servera gärna extra lime till.
Saga är otroligt förtjust i romsås då jag serverar lax, så jag rörde ihop en liten skål på sidan. Och faktum är, att det passade väldigt bra ihop med salladen.
Lax med asiatisk glasnudelsallad
När min lax var klar, så la jag laxbitar ovanpå salladen, så kunde jag ställa fram ett enda stort fat mitt på bordet. Vackert att titta på och väldigt gott att äta!
Jag fick lite rester över, men det blev min matlåda istället. Värmde laxen i micron och den kalla salladen på sidan.