En solgul smoothie på Sveriges nationaldag

-

Jag dricker smoothies ibland, helt enkelt för att de är så goda och jag på ett smidigt sätt får i mig massor av vitaminer. Jag gör smoothies genom att mixa frukter, så på så sätt får jag också i mig alla fibrer som sitter i själva frukten. Idag är det en speciell dag, värd att fira, så då blir det en solgul smoothie på Sveriges nationaldag. Jag fick till tre glas så här:

2 bananer
3 apelsiner
Fryst mango, ca 125 g (ett halvt paket)
Ev lite vatten för att spä ut din smoothie

Ta fram din mixer och skala bananerna. Bryt dem i ett par delar och lägg ner. Ta fram apelsiner och skala dem, här brukar jag jobba med kniven och låta den göra jobbet. Skär av topp och botten och skär sedan längs väggarna så fruktköttet kommer fram. Skär apelsinerna i mindre bitar och kolla så du inte får med några kärnor.

Börja mixa bananer och apelsiner och låt mixa en stund, detta för att mixern ska hinna jobba sönder främst apelsinväggarna ordentligt. Under tiden kan du släppa ner frysta mangotärningar medan mixern är igång. Späd ev med vatten för att få din smoothie lite lösare och också mera lättdrucken.

Häll upp i snygga glas och servera.

En solgul smoothie på Sveriges nationaldag
En solgul smoothie på Sveriges nationaldag

För något år sedan gjorde jag smoothies med jämna mellanrum och ifall du vill ha tips på andra smaker, så har jag samlat mina förslag här. Kolla in och se ifall du hittar någon favorit.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera