Romsås

-

Romsås äter vi alltid till lax, och lax äter vi ofta eftersom det är en favorit hos tjejerna. Så här gör jag:

1 dl creme fraiche
½ msk rom
några droppar citronsaft
citronpeppar

Blanda ihop creme fraiche och citronsaft och vänd sedan ner rom lite försiktigt, så man behåller romkornen hela (det ser snyggare ut). Smaksätt med citronpeppar.

Romsås

Såsen går jättebra att använda till vanlig ugnsbakad lax, Evas lax men också grymt gott att lägga på en macka. Antingen om man har kvar laxrester dagen efter eller så  tar man bara lite sås på något gott tunnbröd. Det blev min brunch idag, tillsammans med en kopp kaffe.

Fil 000 (3)

Fil 000 (2)

Fika eller mellanmål att servera gårdagens laxrester på en macka. Eller att lägga upp det snyggare och servera som en förrätt?

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Veckomatsedel vecka 17

Smakbox Vårglimt

Mat längs långresan

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar