Evas lax med 3 sorters lök

Här kommer ett recept som jag första gången smakade hos en av mina bästa vänner och därför har uppkallat receptet efter henne. Evas lax med 3 sorters lök.

Jag var lite skeptisk när hon berättade att det var så mycket lök i maträtten, för lök i mängder är ingen favorit hos mig. Jag brukar tom pilla bort ifall jag får rå lök på hamburgare mm. men jag blev glatt överraskad vid första tuggan. Tack Eva! :)

Det finns inga exakta mått i originalreceptet, men så här gjorde jag igår:

1 bit färsk lax (funkar lika bra med färdiga filéer)

1 dl creme fraiche
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
10 cm purjolök
Saften från en halv citron
Salt och citronpeppar
Persilja
En nypa socker

Sätt ugnen på 200 grader.

Fil 000 (1)

Lägg laxen i en ugnsform. Hacka de olika löksorterna och blanda tillsammans med creme fraiche, citronsaft, persilja och kryddor. Bred röran över laxen och sätt in formen i ugnen. Ca 20 min så brukar den vara klar.

Fil 000 (2)

Fil 000 (3)

Servera Evas lax med 3 sorters lök tillsammans med potatis eller ris och ev en romsås. Riktigt riktigt gott!

Evas lax med 3 sorters lök

2 thoughts on “Evas lax med 3 sorters lök

Kommentera