Blomkålsrisotto

-

Jag hade slut på potatis hemma och tittade lite slött på blomkålen som låg i kylen. Blev inspirerad av Matplatsen och satte igång. Jag kopierade inte rakt av, utan körde min egen variant. Detta blev lagom för tre personer:

½ blomkålshuvud
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
knappt 2 dl vatten
1 msk fond (hummerfond blev det den här gången, då jag skulle ha lax till, men det är ju bara att byta smak beroende på vad man ska ha till)
1 dl riven parmesan
svartpeppar

Jag tog halva blomkålshuvudet och rev det ner i en kastrull som jag bottnat med lite smör. Hackade gul lök och vitlök och så ställde jag det på spisen. När det fräst en liten stund, så hällde jag på fond och vatten som jag kokat upp på sidan. Det fick koka i ca 10 min medans jag rörde och någon gång hällde på mera vatten.

Fil 000 (6)

Tog kastrullen av spisen och smaksatte med riven parmesan och svartpeppar. Ev lite salt ifall det smakar för lite.

Fil 000 (8)

Riktigt gott! Annorlunda konsistens men det smakade nyttigt och passade väldigt bra till rester av Evas lax.

Fil 000 (7)

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar