Blomkål och ädelostgratäng

-

Jag hade kvar ett halvt blomkålshuvud i kylen sedan igår, och ville prova något annat eftersom jag tog det sista av det parmesan jag hade hemma. Jag hade ju en bit ädelost, och provade så här:

½ blomkålshuvud
25 g smör
1/4 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 paket Kvibille gräddädel 140g
vitpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär ner blomkålen i mindre buketter. Lägg dem i en ugnsform, med smör i botten, och peppra ovanpå.

Fil 000 (10)

Smält smöret och när det börjar bubbla, så häll i vetemjölet och vispa. Ner med mjölk i omgångar och vispa hela tiden. När det är lagom tjock konsistens, så hade jag skurit mindre bitar av osten (jag sparade 1/4) och vispade ner den så den fick smälta.

Fil 000 (14)

Häll ostsåsen över blomkålen och smula sedan resten av osten högst upp. In i ugnen ca 20 min, tills  blomkålen är mjuk och man får en gräddad yta.

Fil 000 (13)

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar