Sallad, sallad, sallad… säg till om ni blir less på mig och dessa sallader men jag tycker att det är så gott! Här kommer en krämig pastasallad med grillad kyckling som var jättegod till middag och jättegod i matlådan dagen efter. Även Saga gillade salladen, förutom de läskiga svarta bönorna.
Jag har hittat receptet inne hos Zeina, som lagar väldigt god mat. Mycket mat från mellanöstern och norra Afrika och det lagar jag gärna.
6-8 portioner krämig pastasallad med grillad kyckling
1 grillad kyckling
500 g pasta (gärna farfalle eller penne)
400 g majs
1 gurka
1 förp svarta bönor, avsköljda
2 st paprikor (gärna 2 röda eller 1 gul och 1 röd)
1 burk soltorkad tomat (ca 250 g)
1 rödlök
Dressing:
3 dl creme fraiche
2 dl gräddfil eller filmjölk
1,5 dl majonäs
1,5 dl chilisås (jag använder alltid Heinz chilisås)
1 tsk senap
Örtsalt/salt och svartpeppar
Börja med att bena ur kycklingen och dela köttet i mindre bitar (enklast direkt när ni kommer hem från affären och kycklingen fortfarande är varm).
Koka pastan och skölj den i kallt vatten efteråt. Låt rinna av ordentligt och lägg upp i en snygg skål tillsammans med kycklingbitarna. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll dressingen över pastan. Rör om ordentligt.
Hacka grönsakerna i önskad storlek och tillsätt dem sedan till pastasalladen. Blanda lite till.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, om du gillar örter kan du ha i persilja, gräslök, basilika osv. Ställ sedan i kylen en stund innan servering, gärna några timmar. Funkar alldeles utmärkt att förbereda salladen dagen innan servering, täck väl och förvara i kylen tills det är dags att avnjuta den. Gott med fetaost bredvid.
[…] 6. Krämig pastasallad med grillad kyckling – Marias matblogg […]