Sommarsöndagsmat

-

Nu när värmen har kommit till oss (på riktigt?) så vill i alla fall jag inte stå inomhus och laga tidsödande mat. Det spelar ingen roll hur gott det skulle bli, jag vill ändå inte ha. Därför kommer ett tips om lite sommarsöndagsmat i det här inlägget.

Sallader är oslagbara och går att variera i all oändlighet. Senaste tiden har jag gjort flera olika, tex en väldigt god Lax med glasnudelsallad:

Lax med asiatisk glasnudelsallad

Eller varför inte en vanlig sallad med asiatisk touch? Min snabba kycklingsallad med jordnötter är riktigt god

Snabb kycklingsallad med jordnötter

För att inte tala om min fräscha och väldigt goda jordgubbssallad med både kyckling, räkor, bacon och ädelost:

Jordgubbssallad med kyckling

Är ni inte sugna på sallader, så gillar jag att slänga ihop en pizza. Oftast så gör jag på en färdig pizzadeg och väljer pålägg själv. Då går det också att variera så gästerna får tycka till. Halva med något pålägg och den andra halvan med något annat tex. Jag har gjort flera olika pizzor, men pizza med halloumi var väldigt gott:

Pizza med halloumi

Eller om ni har tacofärs över från i fredags, så är det jättegott att rulla ihop pizzabullar. Dessa är också enkla att ta med ut på en utflykt eller liknande:

Ett annat underskattat tips är att faktiskt äta sill. Färskpotatis, valfri sillburk, gräddfil eller creme fraiche och gärna en ostmacka på sidan. Lunchen serverad!

Enkel sillmiddag
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera