Kladdkakesnittar med After Eight

Snittar (eller kolakakor) kan en väl inte ha för många varianter på? Det kan vara en av de godaste kakorna. Och sen finns de uppgraderade snittarna som har en fyllning också, såsom Silviasnittar – otroligt goda! Här kommer en ny sådan fylld snitt, nämligen kladdkakesnittar med After Eight. Låter lite för gott för att låta bli eller hur?

Receptet har jag hittat inne hos Jonas Bakar och bara kopierat, ca 25-30 bitar:

110 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
0,5 dl mörk eller ljus sirap
2 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl vetemjöl

10 plattor After Eight, eller fler.

Mät upp smör i en bunke en stund i förväg, så den blir lite lättare att jobba med. När du är redo att börja baka – sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.

Mät upp socker och sirap i samma bunke som smöret och blanda ihop de först. Fyll sedan på med torrvarorna och blanda till en deg. Dela sedan upp degen i tre bollar. Rulla varje boll till en rulle, ca 20-25 cm lång. Lägg rullarna på plåten och platta till dem, ganska rejält. Gör också en fördjupning i mitten av rullarna. Dela After Eight-plattorna i två eller tre och lägg i fördjupningen.

Kladdkakesnittar med After Eight

Grädda kakorna i 13-15 minuter. Håll koll efter 10 minuter, alla ugnar gräddar olika. Ta ut plåten ur ugnen och skär dem i snittar medan de fortfarande är varma, separera dem en aning och låt sedan svalna på plåten.

Lägg upp dina kladdkakesnittar med After Eight för servering, gärna tillsammans med en god kopp kaffe eller ett kallt glas mjölk.

Kladdkakesnittar med After Eight
Kladdkakesnittar med After Eight
Sagas fantastiskt fina handgjorda fat

One thought on “Kladdkakesnittar med After Eight

Kommentera