Glasnudelsallad med lax

-

Ett stort fat med allting på, redo att serveras. Där gästerna får ta för sig från samma fat och där det inte behöver skickas runt en massa. Ett annat namn är plåtmat och jag har gjort några olika varianter. Denna glasnudelsallad med lax gjorde jag till mig och Daniel och tog även lite leftovers från tidigare middag. Inspireras gärna och gör snygga fat med all mat i samma – det är snyggt och det är en källa till trevligt runt bordet.

100 g glasnudlar
1 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
Salt
Sriracha
1 stor vitlöksklyfta
1 förp blandade bönor 190 g
1 förp majs 190 g
2 kokta ägg
Majskolv
Svartpeppar

1 laxfilé att servera till
Romsås

Börja med laxen. Sätt ugnen på 150 grader och lägg laxfilén i en smord ugnsform. Krydda med salt och citronpeppar och sätt in i ugnen ca 20 min – den behöver inte vara helt genomstekt.

Under tiden kokar du äggen i ca 6 min och glasnudlarna i ca 8 min. Häll av vattnet och lägg nudlarna i botten av ett stort fat. Klipp några klipp bland de kokta nudlarna, så nudlarna blir kortare och mer lättätna. Smaksätt med rapsolja, sesamolja, sriracha och salt och blanda runt.

Glasnudelsallad med lax

Toppa sedan ditt fat med blandade bönor, majs, bitar av lax, halverade ägg och ev majskolvsbitar. Avsluta med några drag på pepparkvarnen. Servera gärna din glasnudelsallad med lax tillsammans med någon god röra/sås. Jag tog en enkel romsås på sidan.

Glasnudelsallad med lax
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar