Gummröra till midsommar

-

Då jag postade inlägget om gubbröra till nationaldagen, så är det inte mer än rätt att jag postar gummröra till midsommar. Någon rättvisa får det väl vara? Passar perfekt som förrätt till midsommarbordet.

Gummröra finns i fler varianter än gubbröran – den är nog spikad i sina smaker och ingredienser. Men gummröran är inte lika spikad, utan du kan hitta flera olika alternativ på den. Jag valde att följa Välj Vego och göra min gummröra vegansk. Jag har så goda erfarenheter från min veganska Toast Skagen som jag gjorde vid nyår, så jag provar gärna mera veganskt. Och även denna röra var mycket god och jag kommer absolut att göra den igen.

4 portioner Gummröra:

1,5 dl havrefraiche
1,5 dl vegansk majonnäs
En liten rödlök, finhackad
200 g fast tofu, tärnad
0,5 dl kapris, grovhackad
0,5 dl färsk dill, hackad​​​​​
​0,5 dl färsk gräslök, hackad
Salt och peppar efter smak

Tillbehör:

Valfritt bröd att servera röran på, själv hade vi ett surdegsbröd som jag stekte i lite olja för att få en yta
Ett salladsblad
Färska kryddor till garnering
Ev skivade rädisor till garnering

Blanda havrefraiche, majonäs, hackad rödlök, kapris och kryddorna. Blanda om ordentligt. Dela tofun i små tärningar och lägg ner dem i röran. Blanda igen. Låt gärna röran stå några timmar/till nästa dag, så smakerna hinner sätta sig.

När det närmar sig servering: Lägg ett salladsblad i botten på valfritt bröd, lägg upp gummröran ovanpå och pynta med färska kryddor och ev skivad rädisa. Midsommarafton kan börja!

Gummröra till midsommar
Gummröra till midsommar
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera