Vegansk Toast Skagen

-

Jag gillar vegetarisk mat och spanar då och då in på även den veganska vägen. Att äta mindre kött och istället upptäcka en ganska ny värld känns spännande. Jag följer bland annat Gustav Johansson på Jävligt Gott och hans veganska tåg genom Sverige, här är hans instagram som en start.

Han har gjort en vegansk Toast Skagen som passar utmärkt som alternativ till morgondagens nyårsafton. Jag provade den i helgen tillsammans med en kompis och vi båda tyckte att den var jättegod och enades lätt om en toast till.

Vegansk Toast Skagen

Jag valde att servera min Toast Skagen-röra på vörtbröd, vilket också var oerhört gott med min räk-toast-skagen, men det fungerar nog med vilket bröd som helst. Kontrollera ingredienserna bara, så rätten fortsätter vara vegansk hela vägen.

Receptet har jag hittat inne på Köket och där har Gustav gjort en egen majonnäs också. Jag hade en vegansk majonnäs hemma redan, som jag valde att använda. I övrigt är det samma recept.

Gör så här för en vegansk Toast Skagen:

200 g tofu (fast och naturell)
1/2 rödlök
1/4-1/2 fänkål (smaka av vad som blir lagom för er)
2 dl majonnäs (vegansk)
3 msk tångkaviar
Dill, hackad
ca 2 msk citronsaft, färskpressad
salt & svartpeppar

Vörtbröd
vegansmör (eller olivolja)
Tångkaviar
1/2 rödlök, finhackad
2-4 kvist färsk dill
salt & svartpeppar
citronklyftor

Skär tofun i cirka 7 × 7 mm stora tärningar. Skala och finhacka rödlök och fänkål. Blanda ihop allt utom citron och kryddor i skål. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Röran kan med fördel stå och dra i några timmar i kylskåp före servering.

Vegansk Toast Skagen

Stek vörtbrödskivorna i vegansmör eller olivolja i en stekpanna på medelvärme och lägg på snygga assietter. Lägg cirka ½–1 dl skagenröra i en boll på varje brödskiva. Servera vegansk Toast Skagen och toppa med tångrom, finhackad rödlök, en dillkvist, lite salt, svartpeppar och några droppar olivolja.

Vegansk Toast Skagen
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera