Toast Skagen på vörtbröd

-

Någon fler som har vörtbröd över efter jul? Det hade jag och valde att göra en Toast Skagen på vörtbröd i brist på annat. Men vet ni vad? Det blev jättegott och mitt tips till nyårsaftonens förrätt.

Jag valde att satsa på fina räkor, så jag köpte färska räkor på vår lilla saluhall, direkt från Norge. Färska räkor är ju något heeelt annat än frysta upptinade räkor. De har liksom tappat sin stuns och även mycket smak. Unna er själva färska räkor när ni ska äta, det blir så mycket godare!

Toast Skagen på vörtbröd för fyra personer:

300 g färska räkor
Majonnäs (jag valde färdig, men det är också väldigt enkelt att göra sin egen)
Pepparrot (även här valde jag färdig på tub istället för att köpa färsk)
Dill
Citronpeppar

Till servering:

Vörtbröd
Smör att steka i
Färska spenatblad (funkar säkert lika bra med ruccola)
Rom
Citron

Skala räkorna och spara gärna skalen. Lägg skalen i en kastrull och lägg räkorna i en skål. Ifall det är rom i räkorna – ta vara på det också.

Dela räkorna slarvigt i lite mindre bitar och lägg tillbaka dem i skålen. Blanda ner lite majonnäs och lite pepparrot och blanda om. Smaka av och fyll ev på med mera majonnäs och ev mera pepparrot tills det blir lagom krämigt och lagom sting från pepparroten. Smaksätt med dill och citronpeppar.

Skär bort kanterna från vörtbrödet och stek brödbitarna i smör. Lägg upp på snygga assietter och lägg på ett lager färsk spenat. Lägg på en sked skagenröra och toppa sedan med extra rom och även en klyfta citron på sidan.

Toast Skagen på vörtbröd
Toast Skagen på vörtbröd
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar