Att smeta ut en röra på en fint fat och servera med smörstekt bröd, det är bara såå gott och härligt! Det är otaliga gånger jag ställt fram ett (eller varsitt) fat på vår inglasade balkong och vi har festat loss på gott tilltugg. Senaste röran är denna getoströra med ugnsbakad rödbeta som du kan ladda med inför helgen.
Receptet räcker till fyra personer som en förrätt.
300 g valfria betor (det finns både rödbetor, polkabetor mfl)
Olja
Salt
Någon ört såsom timjan eller rosmarin
2 vitlöksklyftor som får rostas och sen användas i getoströran
150 g getost, såsom chèvre
1-2 msk mjölk
Saft & zest från 0,5 citron
Salt
Topping:
Rostade pinjenötter (jag hade inga hemma så jag fick vara utan)
Färska örter
Honung
Servera med smörstekt bröd
Börja med betorna, de behöver en stund i ugnen för att bli mjuka. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela betorna i mindre munsbitar. Lägg ner i en smord ugnsform och toppa med salt och färska örter. Låt stå i ugnen tills de är mjuka men ca 20-30 min.


Ta fram din getost och skala av det yttersta skalet från osten. Skär i mindre bitar och lägg ner i en matberedare. Mixa tillsammans med mjölk, citronsaft & zest samt de ugnsrostade vitlöksklyftorna. Smaka av med salt. Ta fram ett fint fat och bred ut getoströran.

Toppa din getoströra med ugnsbakad rödbeta, rostade pinjenötter, färska örter och honung. Servera röran tillsammans med smörstekt bröd och ”sleva upp” med hjälp av brödet. Såå så gott!


