Kladdkaka som midsommarefterrätt?

-

Midsommar närmar sig med stormsteg och det är mycket som ska hinna planeras inför helgen. Inte minst mat och att alla vill äta lite extra gott, och kanske är efterrätten viktigast? Mitt tips är att sno ihop en enkel kladdkaka som midsommarefterrätt. En kaka som går snabbt att svänga ihop, alla tycker om den och den passar utmärkt ihop med både jordgubbar och grädde.

Här kommer ett klassiskt recept som mina barn bakat (och ätit) många många gånger:

100 g smör
2½ dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader och smöra en form – oftast spänner jag fast ett bakplåtspapper i botten och sen klär jag även kanterna med papper – Tips!

Smält smöret i en kastrull, ta den från värmen och blanda sedan ner allt i samma kastrull. Börja med socker och ägg och rör tills det blandats. Ner med kakao, vetemjöl och vaniljsocker och blanda igen. Häll ner smeten i formen och sätt in i ugnen.

Ca 15 min i ugnen, men håll lite koll och ta ut kakan innan den stannat helt. Den stannar lite till efter att man tagit ut den ur ugnen och tanken är ju att den ska vara kladdig i mitten. Helt ok att ställa den i kylen någon timme, så den hittar sin rätta form.

Kladdkaka
Kladdkaka
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelMat till midsommar
Nästa artikelGummröra till midsommar

Kommentera