Varma dagar och varma kvällar, det är så skönt de här dagarna och jag sparar in dem i minnesbanken. Så välbehövligt med värme i kroppen efter en vinter och en kall maj månad. Till middag i fredags, så slog vi till på enkla och väldigt goda marinerade lövbiffspett till grillen. Vi var fyra personer till middagen, så jag gjorde fyra spett.
Receptet har jag hittat inne hos Matplatsen och den här dagen hade jag lövbiff i kylen (äter inte kött så ofta längre) så jag marinerade dem i några timmar medan jag jobbade klart på em.
400 g lövbiff
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
salt och svartpeppar
Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera åtminstone 30 min (men hellre några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett eller metallspett.
Grilla dem 2-3 min per sida.
Vi var så hungriga, så Daniel hade redan hunnit börja äta på översta bilden. Och jag hade petat loss lövbiffspettet innan jag kom på att jag skulle fota också.
Till vår middag gjorde Saga sin goda bearnaisesås, vi grillade sparris och strösslade dem med getost, samt grillade majskolvar och tomat/mozzarellasallad. Samt en färdig potatisgratäng köpt från butiken.
Så god mat och så gott att kunna sitta ute i sommarvärmen och bara må gott! Sen det norrländska ljuset som lyser hela natten – det är magiskt!