Lättsam koreansk lövbiff

-

Vi är väl flera som har lite svårt att komma på någon vettig middag dessa varma dagar? Ändå måste vi äta och gärna något gott också. Här kommer en lättsam koreansk löfbiff som en snabbt steker ihop tillsammans med lite grönsaker. Enkelt, relativt snabbt och väldigt gott!

500 g lövbiff

Marinad:
4 msk japansk soja
2 msk sesamolja (alternativt 6 msk Pozu soja, där soja och sesamolja redan är blandat)
2 msk farinsocker
3 vitlöksklyftor, rivna
2 msk färsk riven ingefära
1 tsk sriracha

Att äta till:
1/2 zucchini
2 morötter
3 salladslökar
200 g shiitakesvamp (det hade inte jag)
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
1 msk farinsocker
2 msk jordnötsolja (det hade inte jag, men tog i jordnötssmör i stekpannan)
Risnudlar
Sesamfrön

Börja med marinaden och blanda allt i en ganska stor skål. Skär lövbiffen i lagom strimlor (ca 0,5 cm) och lägg ner köttet i marinaden. Ställ åt sidan åtminstone 30 min.

Skär zucchini i smala strimlor och hyvla morötterna ner i en stekpanna. Sätt igång en kastrull för risnudlarna samt stekpannan med rapsolja och sesamolja. Stek grönsakerna på ganska svag värme 4-5 min. Häll upp i en skål och ställ åt sidan, behåll så mycket olja som möjligt i stekpannan.

Fortsätt att steka köttet, häll ner både kött och marinad i stekpannan. Stek köttet i några minuter och rör om med jämna mellanrum. Inte för länge för då riskerar det att bli segt.

När allt är klart, lägg risnudlarna i botten, fortsätt med grönsaker och sen kött ovanpå. Toppa med mera salladslök och sesamfrön.

Lättsam koreansk lövbiff
Och mitt galet snygga handgjorda keramikfat – såå nöjd med det!
Lättsam koreansk lövbiff
Närbild på både mat och fat
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Kommentera