Grillad sparris med chèvre

-

Sparris är en ganska nyupptäckt ingrediens hos mig, men som går från klarhet till klarhet. Otroligt god att tillaga och äta väldigt enkelt, sparrisen är så god precis som den är. Den här rätten, grillad sparris med chèvre, kombinerar flera goda ingredienser, och det är i grunden från Leila Lindholm. Jag har flera gånger skrivit om och berättat om min förtjusning i både varm och kall chèvreost, bla chèvretoast som kom väldigt högt upp i visningsstatistiken för 2016. Ang sparris, så skrev jag härom helgen om sparris med hollandaisesås, enkel och god precis som den är. Men så dagens rätt, den kommer här för två personer:

1 knippe färsk sparris
smör att steka i
1 hackad vitlöksklyfta
1 cm chèvreost
valfria nötter
Salt och svartpeppar

Börja med att hacka valfria nötter och även en vitlöksklyfta. Skär också av den nedersta cm på varje sparris, då den kan upplevas som träig. Börja med att rosta nötterna i den torra stekpannan, och stek sedsan sparrisen och vitlöken i smör och lägg upp snyggt på varsin tallrik. Smula över chèvreosten och strössla över de rostade nötterna. Toppa rätten med lite salt och svartpeppar.

Grillad sparris

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

3 KOMMENTARER

Lämna ett svar