Tacopaj

-

Fler som är lite less på vanliga tacos? Jag gör oftast samma gamla vanliga tacos på fredagen, men det beror på att tjejerna vill ha samma varje fredag. Men ifall ni vill göra något annorlunda, så kan jag tipsa om en god tacopaj. Eller om ni gör den dagen efter då det finns rester? Perfekt att använda som lunch dagen efter eller matlåda på måndagen sen. Annars kan ni också servera tacos som en nachotallrik, så blir det lite mera som plockmat.

100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl

500 g tacoköttfärs
Chili (valfritt)
Snackpaprika
2 dl créme fraiche
1 stor hackad vitlök
4 msk majonnäs
2 dl riven ost

Börja med pajdegen: Sätt igång ugnen på 200 grader. Ta fram smöret och dela det i mindre bitar. Mät upp mjöl och blanda till en deg, tryck ut degen i en ugnsform. Förgrädda bara degen i 10 min, innan du häller på fyllningen. Blanda köttfärs och chili (jag hade en färdig liten burk grön chili från taco-hyllan på affären) och sprid ut ovanpå den förgräddade pajdegen. Hacka paprikan i mindre bitar och strö ut över köttfärsen.

Blanda creme fraiche, hackad vitlök, majonnäs och riven ost och bred ut över köttfärsblandningen. In i ugnen ca 20 min, tills du har fått en snygg gräddning av din tacopaj. Servera med en god sallad och gärna någon tacosås. Guacamole är min favorit, men funkar såklart med tacosås eller en vitlökssås. Nachos på sidan är också gott.

Tacopaj

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar