Favoritpastan

-

En rätt som jag återkommer till med jämna mellanrum, är min laxpasta. Jag gillar den så mycket så jag till och med kallar den för favoritpastan. Några få ingredienser tillsammans med valfri pasta och du har slängt ihop en snabb och god middag + att den fungerar alldeles ypperligt i matlådan.

200 g kallrökt lax (i skivor)
1 dl créme fraiche
1/2 dl grädde
1 msk hummerfond
1 röd paprika
Dill
Peppar
Gnocchi-pasta (eller valfri annan pasta som fångar upp såsen)

Börja med att sätta igång pastavattnet. Dela paprikan i mindre bitar och även laxen i mindre bitar. I en annan kastrull tar man créme fraiche, grädde och fond. Låt koka upp och blanda då ner paprikabitarna och de delade laxskivorna. Ta även i lite dill och smaka av med peppar. Blanda runt och låt det få ett uppkok. Ifall såsen känns för lös, kan man ta i 1 msk vetemjöl och vispa runt. Häll av pastan och lägg i en stor skål. Häll över laxsåsen och blanda runt. Även här kan man drag ett par drag med pepparkvarnen och strö över lite dill.

Favoritpastan

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar