Hemmagjorda dammsugare kontra fabriksgjorda

-

I början av juni fick jag hem Smakbox Sommargott och i den lådan fanns en kartong med Swedish Fika. En blandning av dammsugare och chokladbollar. Ett snyggt koncept och perfekt förpackning att köpa med sig då en ska på besök någonstans. Men jag blev ändå sugen att jämföra hemmagjorda dammsugare kontra fabriksgjorda. Vilka smakar bäst?

Jag satte min dammsugare-älskande sambo Daniel på en stol ute i sommarsolen och dukade upp en av varje. Jag hade kvar några av mina påskdammsugare med banansmak, så det blev inget exakt smaktest då de hade olika typer av grundsmak. Men en jämförelse ändå:

Hemmagjorda dammsugare kontra fabriksgjorda
Hemmagjorda dammsugare kontra fabriksgjorda
Hemmagjorda dammsugare kontra fabriksgjorda

Vid en första anblick så är det ungefär lika mycket choklad på de båda (kanske mer på köpevarianten?), men köpevarianten är mindre, plattare. Ifall vi biter i dammsugarna då?

Hemmagjorda dammsugare kontra fabriksgjorda
Hemmagjorda dammsugare kontra fabriksgjorda

Slarvigt av mig att ta i motljus, så det inte riktigt går att se, men jag kan (något partiskt) säga att min hemmagjorda dammsugare var saftigare och en mer homogen enhet än köpevarianten. Där är fyllningen nästan lite smulig och den sitter inte ihop till 100%.

Min hemmagjorda fick bådas röster och vi är väldigt överens om att jag ska fortsätta göra egna dammsugare istället för att ta den enkla vägen över köpta.

Hemmagjorda dammsugare kontra fabriksgjorda
En medljusbild iaf

Vill ni baka egna dammsugare, så hittar ni mina varianter här. Såå goda så de är värda allt jobb.

Har ni testat och jämfört några köpta kontra hemmagjorda bakverk? Vad har ni testat och hur blev utfallet? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedan.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelJuni 2020
Nästa artikelStenugnspizza i Klövsjö

Kommentera