Stenugnspizza i Klövsjö

-

Ibland hittar vi inte guldkornen i storstäderna, utan en bit utanför. Det blev extra uppenbart igår, när vi lämnade Östersund och åkte söderut mot en stenugnpizza i Klövsjö.

Klövsjö är en by i Jämtland som ligger knappt 10 mil söder om Östersund, så när vi slutat våra jobb på fredagen, så packade vi in oss i bilen och åkte i en dryg timme.

Stenugnspizza i Klövsjö
Stenugnspizza i Klövsjö

Klövsjö Stenugnsbageri brukar ha pizzafredagar några fredagar varje sommar och jag har spanat på det, utan att komma iväg. Men nu var det dags!

Vi blev lite sena, så när vi kom fram så var det bara en kvart innan pizzabuffén skulle stänga och på buffén var det bara småbitar kvar. Vi valde då att beställa en varsin pizza istället, vilket gick alldeles utmärkt.

Stenugnspizza i Klövsjö
Stenugnspizza i Klövsjö

Vi beställde våra pizzor och gick sedan och tittade lite på tomten. Det finns flertalet mysiga utebord att sitta vid i trädgården, Corona-säkrat med distans. Även den söta bäcken vid tomtgränsen stannade vi vid.

Bäck i Klövsjö

Våra pizzor kom och vi satte oss till bords. Vi valde Rabarberlemonad från Härjedalen som dryck och högg in. Daniel hade beställt en Per-Jon med bla souvas och smörstekta kantareller. Jag valde en Betan med bla chèvre och rödbetor.

Per-Jon pizza
Betan pizza

Så goda pizzor, så vi åt utan att säga så mycket till varandra. Jag orkade inte riktigt hela min pizza, så jag tog en doggybag med den fjärdedel som blev kvar. Den kan jag ta som snacks senare idag.

Så ett rekommenderat utflyktsmål i Jämtland, att åka till Klövsjö och pricka in deras pizzafredagar. Alternativt vilken dag i veckan och njuta av goda och genomtänkta bakverk.

Pizzafredagarna är planerade till den 10:e, 17:e, 24:e och 31:a juli och även den 7:e augusti. Ev fler fredagar, men då behöver ni kolla med bageriet först.

Hitta hit: Klövsjö Stenugnsbageri

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera