Färsk pasta med lax, salladslök och ädelost

-

Vi är på ett helgbesök i en by utanför Östersund i helgen, närmare bestämt Klövsjö. En charmig by som ligger otroligt vackert med både berg, sjö och skidbacke. Vi hade varit ute hela dagen och behövde någon enkel och snabb middag. Jag hade bestämt ungefär hemma och satsade på en färsk pasta med lax, salladslök och ädelost.

Huvudsaken var att vi skulle äta gott, men ändå inte ta med oss för mycket hemifrån på vår helgutflykt. Så jag rensade lite vad som fanns hemma och tog med, tänkte att ingredienserna borde funka tillsammans. Och OM de gjorde, pastan var riktigt god när vi till slut satte oss till bords på lördagkväll.

1-2 laxfiléer
1 paket färsk tortellini
ca 5 salladslökar
140 ädelost (jag hade en förp Gräddädel)
1,5 dl creme fraiche
Dill
Salt & peppar
Ev romansallad som botten, vid servering

Börja med laxen, sätt ugnen på 150 grader och lägg laxfiléerna i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar och sätt in i ugnen ca 25 min.

När det är ca 15 min kvar på laxen, sätt igång en pastakastrull och hacka din salladslök i småbitar, spara lite grönt till garnering. Stek löken så den blir mjuk och fyll på med creme fraiche, dill och ädelost (spara lite till garnering) i småbitar. Låt smälta ihop.

När pastan är klar, häll av pastavattnet och häll över pastan i salladslökspannan. Blanda runt så pastan får lite salladslök- och ädelostsås överallt. Smaksätt med salt och peppar.

Förbered ett fat och lägg tex romansallad i botten. Häll ut pastan i ett jämnt lager och bryt sedan bitar från både lax och ädelost och strö ut över pastan. Toppa till sist med lite grön salladslök på toppen.

pasta med lax, salladslök och ädelost

Vi åt detta på lördagkväll och öppnade en flaska Louis Bouillot på sidan. En flaska från Cremant de Bourgogne – vilket passade väldigt bra till vår snabbfixade lördagsmiddag. Också ett sätt att lyxa till en enklare maträtt, att ta en godare dryck på sidan och det blir genast mycket godare.

pasta med lax, salladslök och ädelost
Foto: Daniel
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Kommentera