Sångbäcksfallet i Klövsjö

-

Helgen spenderades i Klövsjö då vi fått chansen att låna en stuga av en kompis. Huvudsyftet var att besöka det stora och kända Fettjeåfallet, men jag tar nog det bästa sist. Vi hann göra mycket annat, bland annat spela golf på Klövsjö-Vemdalens golfbana och äta både middag, lunch och fika på Klövsjö stenugnsbageri. Men jag vill även prata om Sångbäcksfallet i Klövsjö. Det lite mindre och inte lika kända vattenfallet.

Sångbäcksfallet når du genom att köra från Klövsjö mot Vemdalen och strax innan uppfarten till Storhogna högfjällshotell så finns en parkeringsplats till vänster. Parkera där och då har du ca 400 m till Sångbäcksfallet. En kort promenadsträcka från bilen alltså.

Men först en påminnelse om Allemansrätten, att framför allt ta med sig sitt skräp hem igen.

Allemansrätten
Sångbäcksfallet i Klövsjö
Stig Sångbäcksfallet
Grillplats Sångbäcksfallet

Fram till grillplatsen ovanför fallet är det ungefär 200 m och går utmärkt att gå med tex barnvagn. Men om en vill ner nedanför fallet, så finns det nybyggda fina trappor att gå i istället.

Trappor Sångbäcksfallet

Nere vid Sångbäcksfallet så går det att gå närmare fallet, men då krävs det att klättra över klippiga stenar. Även om det nerför trapporna fungerat med vanliga promenadskor, så rekommenderar ändå bra och stabila skor. Själv använde jag kängor.

Sångbäcksfallet i Klövsjö
Nedanför fallet rinner vattnet vidare i lugn och ro
Sångbäcksfallet i Klövsjö
Sångbäcksfallet i Klövsjö i all sin prakt
Sångbäcksfallet i Klövsjö
Närmare Sångbäcksfallet, nästan så vi kände dropparna
Sångbäcksfallet i Klövsjö
Ser ni regnbågen? Jag hittade dock ingen skatt på min sida av regnbågens fot

Ifall ni vill hitta fler vattenfall i detta område, titta in Vemdalens hemsida för mera information.

Hitta hit: Sångbäcksfallet

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Kommentera