Kladdkakemuffins med After Eight

-

Dags för ett enkelt och gott fika, eller hur? Dessa passar dessutom perfekt att ha redo i frysen – de tinar medan kaffet kokar och smakar otroligt gott! Jag pratar om kladdkakemuffins med After Eight.

Tänk de här med en liten klick grädde och någon jordgubbe medan solen lyser och semesterkänslan infinner sig.

Kladdkakemuffins med After Eight

Jag tog mitt gamla vanliga recept på kladdkakemuffins med toppade varje muffins med After Eight. Jag hade lite mindre formar, så det blev lagom med en halv After Eight som fick smälta fast på toppen då jag tog ut muffinsarna från ugnen.

Ca 30-35 st kladdkakemuffins med After Eight:

4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200g smält smör

30-35 aluminiumformar
15-20 After Eight

Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut formar på en plåt. Smält smöret och blanda ner alla ingredienserna i samma kastrull. Fyll formarna till lite drygt hälften.

Sätt in och grädda i ca 10-12 min. Ta ut plåten och lägg en halv (eller en hel – beroende på hur stora formar du använt) After Eight på varje muffins. Tack vare värmen så kommer After Eight-biten att smälta fast ovanpå muffinsen. Låt muffinsarna svalna och pudra sedan florsocker ovanpå.

Servera dina kladdkakemuffins tillsammans med kaffe eller ett glas kall mjölk. Mums!

Kladdkakemuffins med After Eight
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar