Jag gjorde en laddning kycklingfärsbiffar med mangosalsa och nudlar till middag igår. Ett gäng biffar som innehåller både färsk koriander och lime, och det tillsammans gav en väldigt god smak till biffarna. Även Saga tyckte väldigt mycket om biffarna och hon gillar egentligen inte färsk koriander.
Receptet har jag hittat på Tasteline och i princip kopierat rakt av.
Kycklingfärsbiffar:
0,5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
500 gram kycklingfärs
1/2 tsk Sriracha
0,5 kruka färsk koriander
0,5 st lime, skal och saft
2 tsk japansk soja
Salt & peppar
Mangosalsa:
225 gram fryst mango, tinad
0,5 st lime, skal och saft
Några droppar Sriracha
1 nypa salt
Att servera till:
250 gram äggnudlar, välj risnudlar för glutenfritt
75 gram sockerärtor, färska
0,5 st gurka
0,5 msk rapsolja
Salt
Färsk koriander som garnering
Ta fram den frusna mangon i tid, så den hinner tina. Alternativt köp en färsk. Mixa den tillsammans med limesaft, limeskal, sriracha och lite salt och ställ åt sidan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färs och lökhack tillsammans i en bunke och tillsätt sriracha, finhackad koriander, skal- och limesaft från en 1/2 lime, soja, peppar och salt. Blanda om ordentligt och forma 8 biffar.
Sätt igång en kastrull för nudelkok och dela din halva gurka på längden. Skopa ur mitten och skär sedan gurkan i halvmånar.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek färsbiffarna på medelhög värme på båda sidor ca 5-7 min.
När nudlarna är klara, häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda i rapsolja, salt och dina halvmånar med gurka.
Dags att servera dina kycklingfärsbiffar med mangosalsa och nudlar. Antingen får dina gäster plocka direkt från kastrull och stekpanna, eller så lägger en upp nudlarna på ett fat, fortsätter med biffarna och toppar med nymald peppar och mera färsk koriander. Servera mangosalsan på sidan.