Blomkålssnacks

Blomkålssnacks, att äta som snacks eller att äta som tillbehör till en annan middag. Vi gjorde det senare när jag igår serverade rester av kycklingfärsbiffarna och behövde fylla ut med lite mera på sidan.

Mina blomkålssnacks fick betyget mycket väl godkänt av min sambo så det här kommer jag att göra igen! Receptet har jag hittat hos Zofias kök på instagram.

Blomkålssnacks

1 stort blomkålshuvud

Marinad:
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk sriracha
2-3 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
0,5 dl sweetchilisås
0,5 msk paprikapulver
1 msk sirap eller honung
1 msk torkad persilja
Ströbröd

Börja med blomkålen. Skär loss buketterna och lägg i en påse. Ta även med stammen men skär den i betydligt mindre bitar och lägg i samma påse. Blanda ihop marinaden och häll den över blomkålen i påsen. Stäng påsen ordentligt och skaka runt blomkålsbitarna så det blir marinad på alla bitar.

Sätt ugnen på 200 grader och strö ut blomkålsbitarna i en ugnsform (gärna med bakplåtspapper i botten). Grädda blomkålen i ca 20 min, ta ut efter halva tiden och rör om, samt strö över ströbröd. Sätt in i ugnen igen.

Ta ut och servera dina blomkålssnacks till middagen.

Blomkålssnacks

Kommentera