Blomkålssnacks

-

Blomkålssnacks, att äta som snacks eller att äta som tillbehör till en annan middag. Vi gjorde det senare när jag igår serverade rester av kycklingfärsbiffarna och behövde fylla ut med lite mera på sidan.

Mina blomkålssnacks fick betyget mycket väl godkänt av min sambo så det här kommer jag att göra igen! Receptet har jag hittat hos Zofias kök på instagram.

Blomkålssnacks

1 stort blomkålshuvud

Marinad:
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk sriracha
2-3 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
0,5 dl sweetchilisås
0,5 msk paprikapulver
1 msk sirap eller honung
1 msk torkad persilja
Ströbröd

Börja med blomkålen. Skär loss buketterna och lägg i en påse. Ta även med stammen men skär den i betydligt mindre bitar och lägg i samma påse. Blanda ihop marinaden och häll den över blomkålen i påsen. Stäng påsen ordentligt och skaka runt blomkålsbitarna så det blir marinad på alla bitar.

Sätt ugnen på 200 grader och strö ut blomkålsbitarna i en ugnsform (gärna med bakplåtspapper i botten). Grädda blomkålen i ca 20 min, ta ut efter halva tiden och rör om, samt strö över ströbröd. Sätt in i ugnen igen.

Ta ut och servera dina blomkålssnacks till middagen.

Blomkålssnacks
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera